Tijdens de vakantieweek

Alles inbegrepen

Een vakantieweek KinderDorp, TienerWoud of JongerenHike is volledig verzorgd; dit betekent alle spellen maar ook als we bijvoorbeeld naar het zwembad gaan. Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes), drinken, overnachtingen en begeleiding bij de prijs zijn inbegrepen. Naast een beetje zakgeld – voor een ijsje, tussendoortje of kaartje voor thuis – hoeven er geen verdere kosten gemaakt te worden.

Bij JeugdCamping is dit net anders. Daar doen de jongeren zelf hun boodschappen en zorgen ze zelf voor hun maaltijden. U moet rekenen op een bedrag van € 40,00 wat ze mee moeten nemen hiervoor. Daarnaast adviseren we nog een klein bedrag aan zakgeld.

Eten en drinken

Het is belangrijk dat er goed wordt gegeten en gedronken tijdens een actieve vakantieweek, daarom besteden we hier veel aandacht aan. De KookLeiding zorgt ervoor dat de kinderen lekkere, afwisselende en voedzame maaltijden krijgen. Zij zorgen er ook voor dat er altijd fruit en drinken is.
Ben je vegetarisch, eet je geen varkensvlees of volg je een dieet, dan is datgeen probleem en houden wij daar rekening mee. Hele speciale wensen? Neem dan even contact op voor overleg.

Medicatie en bijzonderheden

Het komt regelmatig voor dat kinderen medicijnen gebruiken of extra aandacht nodig hebben. Hier wordt speciaal rekening mee gehouden tijdens een vakantieweek. Medicijnen worden in principe ingenomen door de leiding, zeker op KinderDorp en tijdens het TienerWoud. Bij JeugdCamping en de JongerenHike overleggen we wat handig is.

Heeft uw kind op sommige momenten extra begeleiding nodig? In principe is dat geen probleem. Voor ons is het wel belangrijk om hierover zoveel mogelijk informatie en handvaten te krijgen. Het lukt ons niet om een kind 24/7 een op een begeleiding te geven. Neemt u gerust contact met ons op voor overleg.

Contact tijdens de week

We kunnen ons goed voorstellen dat u tijdens de week al heel graag wilt weten hoe het met uw kind gaat. Via een app zullen we u regelmatig een kort verslagje doen met een paar algemene foto’s. We kiezen ervoor om geen vaste belmomenten in een week te hebben. Onze ervaring is dat dit vaak heimwee bij kinderen oproept. Uiteraard zij wij wel 24/7 bereikbaar mocht er wat zijn, het is ook geen probleem als u wilt informeren hoe het gaat. Bedenk wel dat degene die u aan de telefoon krijgt op dat moment niet op het terrein aanwezig is en soms dus even moet gaan informeren. En is contact echt nodig? Dan is dat natuurlijk altijd mogelijk.