Doelstelling

Doelstelling en verantwoording; hier staat VakantieKind voor!

VakantieKind vindt dat ieder kind na de vakantie een enthousiast verhaal moet kunnen vertellen. Op school en aan vrienden en familie! Het kan in onze ogen niet zo zijn dat een kind doordat geen geld is (of andere problemen zijn) geen herinneringen of verhalen maakt. Niet voor ieder kind is vakantie vanzelfsprekend. Er leven veel kinderen in een situatie waarin op vakantie gaan niet mogelijk is.  Terwijl vakantie zo enorm belangrijk is! 

Wij hebben ieder jaar plaats voor ongeveer 225 kinderen/jongeren om met ons mee te gaan op vakantie. Kinderen/jongeren die opgroeien in armoede, opgroeien in gezinnen waar sprake is van een minimaal inkomen en allerlei andere problemen of kinderen met een vluchtelingenachtergrond. Ons doel is om die kinderen en jongeren samen van vakantie te laten genieten: even hun problemen vergeten, buiten te zijn, vriendschappen sluiten, van elkaar te leren en een verhaal te hebben op school na de zomervakantie! De gevarieerde samenstelling van de deelnemersgroep maakt VakantieKind uniek en zorgt voor het grote sociale karakter van onze zomerkampen.  

We werken hierin onder meer samen met verschillende voedsel- en kledingbanken, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Weekje Weg, en verschillende (lokale) welzijns, pleegzorg en jeugdhulpverleninginstellingen. Ook via social media proberen we minima gezinnen te bereiken.

Ons motto: Vakantie voor iedereen!

Stichting VakantieKind is een non-profit organisatie die volledig draait op vrijwilligers.

Ieder jaar organiseren we 10 vakantieweken voor verschillende leeftijdsgroepen (7 tm 11 jaar, 11 tm 14 jaar, 14 tm 16 jaar en 14 tm 17 jaar). Daarnaast zijn we altijd bezig om de organisatie verder te professionaliseren en blijven we zoeken we naar manieren om nog meer deelnemers binnen onze doelgroep te bereiken.

Na afloop van ieder jaar maken we een jaarverslag. Het jaarverslag en andere verantwoording is HIER te vinden.