Keurmerk

Het Keurmerk KinderVakanties is een onafhankelijk keurmerk voor kindervakantieorganisaties en is een project van het Steunpunt KinderVakanties. Organisaties die het Keurmerk KinderVakanties mogen voeren voldoen aantoonbaar aan strenge criteria rond veiligheid, hygiëne en kwaliteit. Ook Stichting VakantieKind wordt jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstelling, het CIIO en voldoet daarmee aan de hoogste standaards in de branche van kindervakanties.

Stichting VakantieKind wordt zorgvuldig getoetst op onder meer de:
– Kwaliteit van de locatie en de algehele hygiëne tijdens de vakantieweek;
– Veiligheid van de activiteiten, het vervoer en de vakantie in het algemeen;
– Kwaliteit, continuïteit en interne administratie van de organisatie;
– Omgang met de privacy van deelnemers en het verstrekken van informatie aan ouders/deelnemers;
– Opleiding, selectie en kwaliteit van de begeleiding van de vakanties.

Persoonlijke aandacht en veiligheid

Ieder kind is uniek en zo moet je het ook behandelen! Als geen ander beseffen wij dan ook hoe belangrijk individuele aandacht is. Daarbij is het één van onze hoogste prioriteiten om de veiligheid en een goede algehele verzorging van de deelnemers te garanderen. Om dit te kunnen bereiken, leven we zoveel mogelijk de punten volgens het model van onze –pedagogische visie– na.

Om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen, werken wij alleen met goed voorbereide vrijwilligers. Daarnaast ziet een onafhankelijke commissie toe op de uitvoering van onze vakantieweken. Ook zijn wij sinds januari 2012 in het bezit van het Keurmerk KinderVakanties. Het Keurmerk KinderVakanties is een tool waarmee professionalisering, verbetering van veiligheid, hygiëne en kwaliteit wordt gestimuleerd én inzichtelijk wordt gemaakt. De Stichting Steunpunt KinderVakanties is eigenaar van het keurmerk en vervult de rol van schemabeheerder. Een onafhankelijke commissie werkt aan de actualisering van de Keuringscriteria. Een onafhankelijke keuringsinstelling verzorgt vervolgens de keuringen van de verschillende organisaties.

Kijk voor meer informatie naar op Keurmerk KinderVakanties