Keurmerk

Logo_Keurmerk_SteunpuntHet Keurmerk KinderVakanties is een onafhankelijk keurmerk voor kindervakantieorganisaties en is een project van het Steunpunt KinderVakanties. Organisaties die het Keurmerk KinderVakanties mogen voeren voldoen aantoonbaar aan strenge criteria rond veiligheid, hygiëne en kwaliteit. Ook Stichting VakantieKind wordt jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke keuringsinstelling en voldoet daarmee aan de hoogste standaards in de branche van kindervakanties.

Stichting VakantieKind wordt zorgvuldig getoetst op onder meer de:
– Kwaliteit van de locatie en de algehele hygiëne tijdens de vakantieweek;
– Veiligheid van de activiteiten, het vervoer en de vakantie in het algemeen;
– Kwaliteit, continuïteit en interne administratie van de organisatie;
– Omgang met de privacy van deelnemers en het verstrekken van informatie aan ouders/deelnemers;
– Opleiding, selectie en kwaliteit van de begeleiding van de vakanties.

 

Persoonlijke aandacht en veiligheid
Ieder kind is uniek en zo moet je het ook behandelen! Als geen ander beseffen wij dan ook hoe belangrijk individuele aandacht is. Daarbij is het één van onze hoogste prioriteiten om de veiligheid en een goede algehele verzorging van de deelnemers te garanderen. Ons streven is dan ook dat elk kind een gevarieerde en onvergetelijk leuke week beleeft.

Om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen, werken wij alleen met goed voorbereide vrijwilligers. Daarnaast ziet een onafhankelijke commissie toe op de uitvoering van onze vakantieweken. Ook zijn wij sinds januari 2012 in het bezit van het Keurmerk KinderVakanties. Het Keurmerk KinderVakanties is een tool waarmee professionalisering, verbetering van veiligheid, hygiëne en kwaliteit wordt gestimuleerd én inzichtelijk wordt gemaakt. De Stichting Steunpunt KinderVakanties is eigenaar van het keurmerk en vervult de rol van schemabeheerder. Een onafhankelijke commissie werkt aan de actualisering van de Keuringscriteria. Een onafhankelijke keuringsinstelling verzorgt vervolgens de keuringen van de verschillende organisaties.
Daarnaast wordt gelet op zaken als goede voeding, huisvesting, hygiëne, vervoer, veiligheid, persoonlijke aandacht en bescherming van persoonsgegevens. Uw kind is bij ons dus gegarandeerd in goede handen!

Uit redenen van veiligheid en persoonlijke aandacht, is het niet toegestaan twee weken achter elkaar mee te gaan met VakantieKind. Een vakantieweek is superleuk, maar ook vermoeiend. Een tweede week is dan ook moeilijk vol te houden!
Daarnaast is het mogelijk om op elk moment tijdens de vakantieweek te informeren hoe het met uw kind gaat. Rechtstreeks contact met de deelnemers op het terrein is echter niet mogelijk, omdat dit gevoelens van heimwee bij uw kind of diens groepsgenoten kan veroorzaken. Ook is het lastig in verband met het drukke programma.
Op KinderDorp zijn mobiele telefoons daarom niet toegestaan, op JeugdCamping wel.