Word vrijwilliger

Vrijwilligers zijn het belangrijkste onderdeel van Stichting VakantieKind; zonder de gemotiveerde inzet van zo’n 80 vrijwilligers per jaar zouden onze vakantieweken nooit zo succesvol zijn als ze nu zijn.

Ieder jaar doen we een beroep op een groot aantal enthousiaste mensen die zich volledig belangeloos inzetten om onze deelnemers een onvergetelijke week te bezorgen. Als leiding ben jij degene die mede bepaalt hoe de vakantieweek verloopt. Naast het organiseren en begeleiden van activiteiten ben je medeverantwoordelijk voor het algehele welzijn van de deelnemers. Maar bovenal moet je ervoor zorgen dat jij, de rest van de leidingploeg en de deelnemers een fantastische week beleven, vol lol en gezelligheid!

Zoals je waarschijnlijk al ontdekt had, organiseert Stichting VakantieKind vakantieweken voor 4 leeftijdsgroepen:

• Voor de 7-13 jarigen is er KinderDorp.
• Voor de 10-14 jarigen is er TienerWoud.
• Voor de 12-16 jarigen is er JeugdCamping.
• Voor de 14-17 jarigen is er de JongerenHike

De vakantieweken zijn volledig verschillend van opzet; je keuze zal dan ook sterk afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeur voor bijvoorbeeld leeftijdsgroep, soort activiteiten en team waarmee je samenwerkt.

Er is wel een aantal vereisten om leiding bij ons te worden. Om te beginnen houden wij de minimumleeftijd van 18 jaar voor KinderDorp/TienerWoud en 21 jaar voor JeugdCamping/JongerenHike aan. Daarnaast gelden natuurlijk de vanzelfsprekende vereisten dat je affiniteit moet hebben met de doelgroep, goed in een groep kunt functioneren, verantwoord en enthousiast bent in de omgang met kinderen en bereid bent de deelnemers te helpen met de persoonlijke verzorging.
Daarnaast ben je aanwezig op de door ons georganiseerde trainingsmomenten. In 2017 zijn dit de IntroductieDag op 6 mei (verplicht voor nieuwe vrijwilligers) en het Trainings- en VoorbereidingsWeekend van 9 t/m 11 juni (verplicht voor álle vrijwilligers).
Tijdens die dagen en gedurende je vakantieweek bieden wij je natuurlijk, naast een onvergetelijke en leerzame week, volledige kost en inwoning.

Interesse?
Meld je dan nu aan via het online aanmeldformulier voor vrijwilligers!

Wil je meer informatie? Download dan hier de Leidinginfo 2017.

Ook voor studenten!
VakantieKind biedt plaats aan een beperkt aantal studenten voor hun stage; voor meer informatie over de mogelijkheden kan je contact opnemen met onze Coördinator Vrijwilligers via nienke@vakantiekind.nl.

Ook leveren onze vakantieweken bij een aantal opleidingen studiepunten op; hiervoor moet je toestemming hebben bij je opleidingscoördinator.